Десетки уреди изгоряха след кражба от трафопост в столичния кв. „Гео Милев”
Десетки уреди изгоряха след кражба от трафопост в столичния кв. „Гео Милев” / снимка: БГНЕС, архив
Десетки уреди изгоряха след кражба от трафопост в столичния кв. „Гео Милев”
75749
Десетки уреди изгоряха след кражба от трафопост в столичния кв. „Гео Милев”
  • Десетки уреди изгоряха след кражба от трафопост в столичния кв. „Гео Милев”

Кражба на меден проводник от трафопост остави без ток за няколко часа част от жителите на столичния квартал „Гео Милев”. Към момента електрозахранването е възстановено, като без ток са само домакинствата на един блок, където се е запалило електромерното табло.

От ЧЕЗ казаха пред Дарик, че електрозахранването там ще бъде възстановено до няколко часа. В резултат на аварията са изгорели електроуреди и електромери, като нанесените щети ще бъдат възстановени за сметка на ЧЕЗ.

Всички нанесени щети в следствие на кражбата и последвалата авария ще бъдат отстранени за сметка на компанията каза Виктор Станчев от ЧЕЗ. Той уточни, че екипи вече са извършили огледи на адресите, на които е имало собственици. Всички останали хора ще трябва да подадат жалби.

„Могат да подадат жалби в тридневен срок в най-близкия център на ЧЕЗ, след като установят, че някои от електрическите им уреди не работи. Ние в рамките на 24 часа ще извършим проверка на място и ще съставим констативен протокол за установяване на тези щети”, увери той.

След като подадат жалба пострадалите клиенти трябва да занесат своите електроуреди в сервиз по избор, за да бъде отстранена повредата.

„Гражданите трябва да занесат повредения уред, който преди това е описан в наш констативен протокол, при посещение на наш служител на място. След това уредът се занася на ремонт и на база на това се изплаща съответното обезщетение, т.е. стойността на ремонта, който е посочен в документа.

Ако се окаже, че повреденият електроуред не може да бъде поправен, трябва да се представи оригиналната фактура с неговата цена или документ с оценка от сервиз.