Шестима пострадаха след катастрофа край Благоевград
Шестима пострадаха след катастрофа край Благоевград / снимки: БГНЕС

Шестима, сред тях 6-годишно дете, пострадаха при катастрофа на главен път Е-79 край Благоевград, предаде БГНЕС. Пътният инцидент стана в 13.30 ч. на 4 км след Благоевград в посока Дупница.

По ухото, по което се обикаля заради строежа на магистрала „Струма”, в посока Благоевград, се движи лек автомобил „Фиат” с македонска регистрация. Поради несъобразена с пътните условия скорост при мокър път, автомобилът поднася при влизане в старото трасе на Е-79. Автомобилът поднася и се завърта в обратна посока на движението, в насрещната лента.

Тогава в задната част на автомобила се врязва идващ откъм Благоевград лек автомобил „Волво”. В него пътува семейство - майка, 6-годишният й син и двама възрастни.

Три линейки са извозили пострадалите до МБАЛ-Благоевград. Водачът на „Фиат”-а и спътникът му на предната седалка не са пострадали.

Шестима пострадаха след катастрофа край Благоевград
netinfo


От „Волво”-то са пострадали четирима, най-тежко е състоянието на 60-годишна жена, която е с фрактура на крака, оплаква се от болки в гръдната област и кръста. 64-годишният й съпруг е с контузия на гръдния кош, а 26-годишната шофьорка, която е еквадорска гражданка е с контузия на брадичката и гърдите. 6-годишният й син е с разбита уста. Травмите на приетите в болница са в процес на установяване.

Катастрофата затрудни движението по Е-79. Натрупаха се опашки от около 2 км.

Шестима пострадаха след катастрофа край Благоевград
netinfo