Племенникът на Плевнелиев има над 10 акта и фиша
Племенникът на Плевнелиев има над 10 акта и фиша / снимка: Нова телевизия

Племенникът на президента Росен Плевнелиев - Станислав, се оказва, че е системен нарушител на закона за движение по пътищата. Макар и само на 22 години, зад гърба си младежът има над 10 акта и фиша.

В това число не влизат последните два, които му съставиха полицаите от Благоевград и станаха повод за скандал около случая, пише „Труд”.

Наказанията са налагани от различни краища на страната и са за най-разнообразни нарушения от превишена скорост до недаване предимство на пешеходец на пешеходна пътека.

Преди дни племенникът на Росен Плевнелиев заяви, че е бил бит от полицаи в сградата на Първо РПУ в Благоевград, където униформен блъскал главата му в бюро. Това станало, след като униформеният влязъл в кабинета и попитал: „Ти ли си отворкото?”.

Заключението на медицинското е, че той има травми по лицето и тялото. Момчето страда от диабет, което прави състоянието му особено деликатно.

22-годишният Станислав Плевнелиев разказа пред Нова телевизия, че на 15 октомври е спрян на пътя от двама полицаи и е арестуван, след като е отказал да подпише акт за преминаване на червено. Той твърди обаче, че е светела жълта светлина на светофара.

Той твърди, че не е възпрепятствал разследването и не е предизвикал с буйство ареста си. Полицаите обаче му заявили, че няма да го пуснат, докато не подпише всичките им актове.

Станислав обясни още, че не е споменавал името на чичо си. След като разбрали, че е племенникът на президента, полицаите не поискали да се легитимират и го изгонили.