Лозница – отличник от Публичната инвестиционна програма
Лозница – отличник от Публичната инвестиционна програма / netinfo

Община Лозница е в най-напреднала фаза по отношение на изпълнението на проектите, финансирани от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Това стана ясно от коментар на заместник-областния управител Иван Борисов по отношение изпълнението на проектите. Те са 16 на обща стойност 15 890 748 лв. Нито един от тях не е спрян, а за цялата страна това се е случило с 22% от общинските инициативи.

Договори с изпълнители са сключени по всички проекти, те отдавна работят, а някои са и приключили дейността си. Отличник е община Лозница, тя има 6 одобрени проекта, от които 4 вече са приключили, към финала са и изграждането на Център за настаняване от семеен тип в село Крояч и на изграждане на спортни площадки в Студенец, Градина и Манастирци.

Докато метеорологичните условия позволяват, ще се работи и по най-мащабния проект – модернизацията на стадион „Лудогорец Арена” – каза Борисов.

При повечето останали проекти, свързани с ремонти на детски градини, пътища, изграждане на спортни площадки, социални институции, инфраструктура в бизнес зони работата е към финала си.

 

По брой проекти след Лозница е Разград – 3, по 2 са на Цар Калоян и Самуил, останалите общини имат по 1. В страната област Разград е на шесто място по брой одобрени проекти – припомни Борисов.