В битка за оцеляване, Марек гостува на Хасково
В битка за оцеляване, Марек гостува на Хасково / Гонг

Дупнишкият "Марек" гостува на "Хасково" в мач от 13- тя кръг на "А" група. Домакините са последни с 4 т., а дупничани са предпоследни с 9 т. и двубоя се е важен и за двата тима в битката за оцеляване в елитната група. Развоя на мача ще може да следите пряко по Дарик радио.
"Марек" победи "Хасково" в първата им среща на "Бончук" с 2:1. В хода на първенството новобранците в "А" група смениха и треньорите си.
Тази седмица бе тежка за дупничани. Клубът бе санкциониран от БФС с 10 000 лв., заради съмнения за участие в "черно тото". Мачовете срещу "Лудогорец" и ЦСКА са тези, заради които "Марек" е разследван от УЕФА. И в двата случая новакът загуби по категоричен начин - с 0:3 в Разград и с 0:5 на „Българска армия".
По информация на Нова тв докладът от УЕФА е 45 страници, а букмейкър е дал информация, че на въпросните два мача са заложени в пъти по-големи суми от обичайното.
Изпълнителният директор Иво Паргов категорично отрече вече за това "Марек" да е замесен, и смята да обжалва решението на БФС.
Спортно- техническата комисия на БФС констатира прекратяване на трудовите взаимоотношения на ПФК „Марек" с Антон Велков- ст.треньор, считано от 13.10.2014 година. Комисията констатира едностранно прекратяване на трудовите взаимоотношения на ПФК „Марек" с Милен Георгиев Василев -състезател, считано от 15.10.2014 г.