Ислямист нападна с брадва група полицаи в Ню Йорк
Ислямист нападна с брадва група полицаи в Ню Йорк / Thinkstock/Getty Images

Мъж нападна с брадва група полицаи в Ню Йорк, позиращи за снимка, и рани двама от тях, преди да бъде застрелян от колегите им, съобщи Ройтерс, като се позовава на местната полиция. Полицейските служители били на пеши патрул, когато били помолени от фотограф на свободна практика да позират за снимка на Куйнс стрийт вчера следобед.

Внезапно мъж на трийсетина години, размахващ брадва, нападнал полицаите, ударил един в дясната ръка, а друг по главата, посочи говорител на нюйоркската полиция. Останалите двама офицери открили огън по мъжа, убивайки го на място. Случайна минувачка на 29 години била улучена от заблуден куршум. Тя била оперирана в болницата и се възстановява. Ранените офицери били откарани в болницата "Джамейка". Тежко раненият в главата 25-годишен полицай е в критично, но стабилно състояние след операцията. Другият ранен полицай, на 24 години, също е в стабилно състояние.

За момента не са известни мотивите за нападението. Полицията отказа да коментира медийни съобщения, че атаката била свързана с тероризъм.

Американският център за наблюдение на ислямистки сайтове SITE съобщи, че нападателят, идентифициран в медиите като Зейл Томпсън, имал "ислямистки уклони", ако се съди по негови публикации в YouTube и Facebook, предаде Франс прес.

Във видеоклип, публикуван миналия месец в сайт, подкрепящ групировката "Ислямска държава", Томпсън заявява, че "джихадът е оправдан отговор на потисничеството на ционистите и кръстоносците", уточни SITE.

Източник: БТА