Сатиричният акаунт на „Ядосаната Дилма - хит в социалните мрежи
Сатиричният акаунт на „Ядосаната Дилма - хит в социалните мрежи / снимка: БГНЕС, архив

В навечерието на втория тур на президентските избори в Бразилия, на който се очертава ожесточена битка между досегашната президентка и Аесио Невис, кандидат на десноцентристката опозиция, особена популярност в страната придоби сатиричен акаунт във Фейсбук и в Туитър на Дилма Русеф, пише Франс прес.

Акаунтът е наречен Дилма Болада, в превод от португалски Ядосаната Дилма и е създаден още през 2010 г. от 24-годишния Джеферсън Монтейро, почитател на Дилма Русеф.

Сатиричният акаунт има вече над милион и половина почитатели във Фейсбук и 300 000 последователи в Туитър. В сатиричния акаунт Ядосаната Дилма се обрисува като Кралица на нацията, Дивата на народа и Владетелката на Америките.

Дилма Болада е авторитарна, фриволна, нарцистична. В сатиричния акаунт тя разказва за своите вълнуващи преживявания с приятелките си Ангела Меркел и Риана, коментира риалити шоута и дава невероятно смешни съвети на президента на САЩ Барак Обама.

В последно време обаче в сатиричния акаунт на Дилма Болада се появиха и директни критики срещу опонента на Дилма Русеф Аесио Невис.

Създателят на акаунта на Дилма Болада беше приет миналата година от Дилма Русеф в президентството. Тогава той си направи селфи с президентката, което качи в социалните мрежи и нарече Руселфи.