Полицай Върбанова: Борислава не е била принуждавана да се съблича
Полицай Върбанова: Борислава не е била принуждавана да се съблича / снимки: БГНЕС
Полицай Върбанова: Борислава не е била принуждавана да се съблича
75791
Полицай Върбанова: Борислава не е била принуждавана да се съблича
  • Полицай Върбанова: Борислава не е била принуждавана да се съблича

Студентката Борислава Латинова не е била принуждавана да се съблича и не е протестирала срещу никого по време на извършената рутинна полицейска проверка в нощта на 17-ти октомври. Това стана ясно от изявлението на служителя в 4-то РПУ-София Нели Върбанова, седмица след като 20-годишната Борислава подаде сигнал срещу нея за непристойни действия по време на проверка.

Нели Върбанова посочи, че Борислава е съдействала на полицаите и се е държала спокойно през цялото време, което прави необяснима последващата жалба.

Студентката е била заведена в районното, за да даде писмени показания, където става ясно, че има регистрация за кражба, а тримата й спътници имат досиета за кражби на автомобили, грабежи, хулиганство и наркотици.

Полицай Нели Върбанова е на работа в нощта на 17-ти октомври. След извършено тежко криминално престъпление тя и колегите й започват да проверяват автомобили от определена марка, каквато се оказва и колата, в която се возят Борислава и още трима мъже: „Помолих жената учтиво да слезе от колата. Тя слезе, съдействаше ми. На въпрос дали има нещо забранено в нея, тя отговори, че няма, но аз съм длъжна да проверя. Помолих я да си отвори чантата, тя го направи и ми показа какво има вътре в нея. След като се убедих, че няма нищо опасно в нея преминах към проверка на якето, което тя беше свалила. В него също не открих нищо. Помолих я да влезе отново в колата. Това беше.

Полицай Върбанова Борислава не е била принуждавана да се съблича
netinfo

Нели Върбанова няма обяснение защо Борислава твърди, че е била проверена по непристоен начин. Върбанова вече е минала през проверка с полиграф и смята, че същото трябва да направи Борислава: „Извършват се проверки, те ще докажат истинността на това, което казвам".

Полицайкате не пожела да каже дали ще заведе дело срещу Борислава,заради твърденията й, но сподели, че случаят й е струвал много: „Много неприятни емоции и притеснение, защото когато си невинен, те очернят и ти се чувстваш засегнат".