Момичето, залято с боя: Продължавам да виждам размазано
Момичето, залято с боя: Продължавам да виждам размазано / снимка: Нова телевизия

„Започнах да се храня по-нормално, спя малко по-нормално, но продължават алергичните реакции, а с едното око продължавам да виждам размазано, а сутрин светлината ми пречи".

Това разказа за „Здравей, България" по Нова телевизия Нона Славова, момичето, което на 24 юли беше залято с блажна боя.

„Доста често ми се налага да ходя на козметик, на дерматолог., порите са ми запушени, имам обриви по цялото тяло", обясни младата жена. Специалист по очни болести потвърди, че зрението на Нона е засегнато и ще трябва още време да се възстанови. „Функцията на очите е съхранена, въпреки неприятното изживяване, което е имала. С помощта на малки диоптри тя коригира зрението си до максимум",обясни д-р Бойко Ангелов.

Вероятно зрението и кожата на Нона ще се възстановят доста по-бързо от психиката й. Защото случилото се ще я преследва завинаги, смята психиатърът Веселин Герев. „Отражение върху психиката ще има на практика за цял живот, защото става дума за посттравматичен стрес, който има няколко фази на развитие. Не дай си Боже тя да чуе гласове, подобни на хората, които са упражнили агресия върху нея. Според мен много трудно ще преживее това", коментира Герев.

„Виждам си и нападателите по улицата, въпреки че те са под „домашен арест". Георги Косев се разкарва по улицата. Това е мъжът, който ми изсипа една кофа боя върху главата. С Петър не сме се виждали от 24 юли. Имали сме един разговор по телефона. Гордееше се с постъпката си", разказа още младата жена. Нона твърди, че приятели на Петър Бакалов я заплашват по негови инструкции. „Получавах SMS-и, обаждания, дори ми изпратиха хора, които да ми предлагат пари да си оттегля жалбата", каза тя.

Според адвоката на Нона делото най-късно до края на декември ще влезе в съда. Адвокат Росен Димитров е завел и граждански иск за обезщетение. „Има повдигнато обвинение, то е за хулиганство. Наказанието е до пет години лишаване от свобода", обясни Димитров.

Нона смята, че с помощта на близките си ще се справи и ще забрави това, което се случи с нея на 24 юли. „Мога само да кажа, че животът ми тръгна по-добра посока. Имам до себе си човек, който се грижи безкрайно много за мен", каза младата дама. На нападателите си тя пожелава здраве.

Източник: NovaNews.bg