Пътуващ театър набира средства за лечение на деца
Пътуващ театър набира средства за лечение на деца / снимка: Протегни ръка

Банкови служители ще представят във Велико Търново пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките". Инициативата е благотворителна с цел набиране на средства за лечението на деца в затруднено здравословно положение от социално слаби семейства или сираци. Постановката е дело на пътуващия театър на сдружение „Протегни ръка", който ще гостува в старата столица тази вечер.

Представлението започва от 19.00 ч. на сцената на МДТ „К. Кисимов". На няколко места в салона ще бъдат поставени дарителски кутии, в които всеки, който желае, може да остави дарение. Събраните средства ще бъдат преведени в сметката на сдружението, което финансира деца от цялата страна.

Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките" е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиян Андерсен. Написана е специално за трупата на пътуващ театър „Протегни ръка" от Оля Стоянова, носител на „Аскеер" за Драматургия 2014 г.

В трупата участват непрофесионални актьори, служители на ПроКредит Банк. Те реализират проекта без да получават заплащане за това. Всички са обединени от каузата на „Протегни ръка" и идеята да помогнат, със събраните от представленията средства, за лечението на деца в затруднено положение.