БСП предупреди: Ще следим внимателно актуализацията на бюджета
БСП предупреди: Ще следим внимателно актуализацията на бюджета / снимка: БГНЕС
БСП предупредиха: Ще следим внимателно актуализацията на бюджета
76206
БСП предупредиха: Ще следим внимателно актуализацията на бюджета
  • БСП предупредиха: Ще следим внимателно актуализацията на бюджета

Социалистите внасят законопроект, с който се налагат мерки за запазване на бюджетния дефицит под 3%. Това стана ясно след заседание на ръководството на червените.

От БСП предупредиха, че много внимателно ще следят варианта на актуализация на държавния бюджет, към който ще се върви. Според социалистите превишаването на бюджетния дефицит крие редица рискове и дава много лош сигнал към потенциалните инвеститори.

В стремежа си бюджетният дефицит да остане под 3%, социалистите допускат като възможност средства да бъдат намерени от управление „Банково", където според лидера на БСП Михаил Миков по предварителни данни има около 4 млрд. лева.

„Вторият вариант е да се търси ангажиране на ресурси от частните пенсионни фондове, които и без това в момента нямат особена доходност, които в този момент да се използват при едни нормални добри условия за повишаване на капиталоемкостта на Фонда за гарантиране на влоговете", посочи Миков.

От БСП разкритикуваха и лансираната от Реформаторския блок идея НРС и военното разузнаване да бъдат обединени в една служба.

Според Атанас Мерджанов това доказвало връщането на „Цецовщината" в МВР.

И по още един скандал - изчезването на тефтерчетата на Филип Златанов.

„Как така се случи, че да изчезне едно от най-сериозните веществени доказателства по знаково дело, интересуващо българското общество и Европа, разбира се", заяви Мерджанов.

Във връзка с предстоящите промени в Правилника за работата на парламента, социалистите предупредиха, че ще настояват да се запазят правата на опозицията, върху които според тях сега се правел опит да се посегне.