Две бомби избухнаха близо до посолствата на Египет и ОАЕ в Триполи
Две бомби избухнаха близо до посолствата на Египет и ОАЕ в Триполи / БГНЕС

Две коли бомби избухнаха близо до затворените посолства на Египет и Обединените арабски емирства в либийската столица Триполи, контролирана от въоръжени групировки, съобщи държавната агенция ЛАНА, цитирана от Франс прес.

Двама души от охраната на египетското посолство са били леко ранени според агенцията.

Колата бомба е била спряна на паркинг в непосредствена близост до посолството в квартал Дахра, посочи кореспондент на АФП от мястото на събитието.

Прозорците на сградата са били изпочупени, има щети по главния вход и по автомобилите, паркирани близо до мястото на експлозията, станала рано тази сутрин.

Минути след нападението срещу египетското посолство избухна кола бомба и пред това на ОАЕ в квартал Гегареш, посочи ЛАНА и допълни, че няма пострадали при нападението.

Въпреки това длъжностно лице от ОАЕ заяви в Абу Даби, че трима души, които отговарят за сигурността и не са граждани на ОАЕ, са били ранени при експлозията.

Египетското посолство е затворено от януари, а това на ОАЕ - от май.

"Либийска зора" - групировката, която контролира Триполи и част от Западна Либия, обвинява Египет и ОАЕ, че са нанесли въздушни удари през август по нейните сили, които по това време участваха в боевете за контрол над летището в либийската столица.

Източник: БТА