Деца от ОДЗ Славейче и ученици от ПМГ отново заедно с екологичен проект
Деца от ОДЗ Славейче и ученици от ПМГ отново заедно с екологичен проект / Дима Кирилова,Дарик радио

Съвместно занимание на деца от група „ Кокиче" на ОДЗ „ Славейче" и ученици от 11- В клас от ПМГ „ Проф. Ем. Иванов" се проведе в детската градина.
Децата от ОДЗ „ Славейче" са част от целевите групи, участвали в реализацията на проект „Училище, здраве, природа - част от нас" на ПМГ „Проф. Ем. Иванов",от Национална кампания „За чиста околна среда- 2014"

Деца от ОДЗ "Славейче" и ученици от ПМГ отново заедно с екологичен проект
netinfo

 

 


"Изключително съм доволна, че нашите съвместни дейности с ПМГ продължават.Миналата година ние спечелихме проект към МОСВ и го реализирахме заедно и с помощта на колегите и учениците от същия клас, тогава бяха 10-ти.Много дейности осъществихме, ходихме им на гости, те идваха при нас, заедно чистихме на 22 април района на детската градина.Изключително съм удовлетворена, че продължаваме да работим точно с тези деца, защото част от класа са наши деца, учили са в детската градина.Това ме изпълва с радост и ние виждаме как нашите деца растат пред очите ни и съм убедена , че ще се гордеем с тях. Детските им учителки не са ги забравили и аз се радвам за надграждането, което осъществяват колегите от ПМГ", заяви директорът на ОДЗ "Славейче" Соня Сотирова.

Деца от ОДЗ "Славейче" и ученици от ПМГ отново заедно с екологичен проект
netinfo

 

 

 

 

Деца от ОДЗ "Славейче" и ученици от ПМГ отново заедно с екологичен проект
netinfo

 

 


"Успешно изпълнените дейности по проекта спомогна за изграждането на ценностна система, съвместима с целите на създаването и поддържането на единството в общността - нашия клас, нашето училище, нашите семейства, нашите приятели -децата от ОДЗ „ Славейче", нашия град, нашата страна. Всеки един от тази общност има своето значимо място в създаването на здравословна околна среда.Затова заключителните дейности по проекта се осъществиха заедно от деца и ученици", коментираха учениците от ПМГ.

Деца от ОДЗ "Славейче" и ученици от ПМГ отново заедно с екологичен проект
netinfo

 


Росица Везенкова - учител по биология и здравно образование в ПМГ благодари на децата от ОДЗ" Славейче" - приятели на учениците и училището за изключително отговорното отношение към проведените съвместни занимания. „Проектът не е на голяма стойност, но за едно училище 5 000 лв. значат нещо.Да се надяваме, че по- нататък тези проекти ще бъдат с по- добро финансиране, защото наистина си заслужава да се влагат средства в образованието.Ако искаме да имаме по- различна България,по- различна среда, ако искаме наистина да приличаме на добре развитите страни, трябва да започнем от образованието и то от най- ранна детска възраст".
Заниманието премина в няколко части: презентация за най - характерните растителни видове в кюстендилския край, подготвена от учениците; игра- викторина за природата и животните; послание за чиста околна среда, посредством малки подаръчета, изработени от отпадъчни материали и най - накрая незабравимото общуване между малки и големи - бъдещи еколози и пазители на природата.
Децата от група „ Кокиче" благодариха за посещението и поздравиха учениците с малка музикална програма.

 

Деца от ОДЗ "Славейче" и ученици от ПМГ отново заедно с екологичен проект
netinfo

 


Учениците подариха на детското заведение специално изработена карта с растения, която да се ползва от всички деца и учители.