Любо Пенев изригна срещу Изпълкома на БФС
Любо Пенев изригна срещу Изпълкома на БФС / снимка: БГНЕС, архив

„При мен има йерархия, а не анархия. Има само един началник, това съм само аз. Прав, крив, дали успявам, не успявам, но това е начинът и фолософията".

Това коментира в интервю за бТВ Любо Пенев.

„Не съм съгласен и не приемам критиките от хора, които не са играли организиран футбол, не си били в тази същинска тема. Например - Венци Стефанов. След като разказват истории и търсят медии и камери, тичайки и спринтирайки. Започваме с изказване - мен ме е срам да гледам националния отбор (б.р. - има предвид изказване на Венцеслав Стефанов). Признавам, играхме слабо, не се представихме на нивото, на което се очакваше. Може би го е било срам, тъй като е нямало футболисти от неговия отбор в националния. Когато преди две години имаше футболист предполагам, че не го е било срам. Друг член от Изпълкома казва - аз не разбирам. След като не разбираш, може да ми говори за джипове, коли, мотели, интериорен пакет, цолаж на джантите (б.р. - визира Атанас Фурнаджиев). Но няма как тези хора да търсят медийното пространство и да правят оценки на моята работа", добави Пенев.

По думите му „и другите, са лицемери, двуличници и т.н.":

„Стигаме до третия човек - ще изброя пет човека. Един казва, аз не разбирам, имам икономическо образование. Тогава ти можеш да говориш за производство на хапчета (б.р. - визира Кирил Домусчиев), какъв цвят да бъде, размер, големина. Нали така. Аз съм го виждал в чужбина, той е много нисичък в чужбина, минава така лекичко, тихичко, промъква се. Няма нищо лошо. Аз не приемам тези, които никога не са се занимавали с футбол. Добре, браво на Домусчиев, отбор в Шампионска лига. Помагайте, спонсорирайте, но когато говорите за футбол, се консултирайте".

Пенев обясни, че и към момента продължава да е селекционер и нямал информация да е уволнен и сменен. Той коментира още Йордан Лечко и Емил Костадинов:

„Въпреки че Лечков и Костадинов карат лиценз не означава, че знаят и могат. Така. В миналото аз на тях съм им бил приятел, но те на мен - не. Те на мен не са ми приятели. Така че всеки да си знае мястото и гьола. Костадинов и Лечков са двамата отговорници на българския футбол. Лечков на "А" националния отбор. Аз съм го виждал два-три пъти в тези две-три години. През март 2007 година, ако не ме лъже паметта, прибирам се вкъщи, щракам каналите, и стигам до шоуто на Слави. Хоп, позната физиономия и Костадинов вътре. Дават му книга. И какво чета. Пожеланието "бади такав, какавто си". За три думички поредни имаме три правописни грешки. Ако не ме лъже паметта, ще се извиня. Тук темата е много сложна и тежка. Да ме извинява Емо, но леко ми идва неграмотен и без познание за поста, който заема във футболния съюз".