Бареков: Пред закона българи и турци трябва да сме равни
Бареков: Пред закона българи и турци трябва да сме равни / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Расисткият скандал на Патриотичния фронт остави срамно петно върху България в Европейския парламент, заяви лидерът на "България без цензура" и член на Изпълнителното бюро на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Николай Бареков.

Коментарът Бареков е направил преди да замине за Страсбург, където ще бъде в официалната делегация на консерваторите за посрещане на папа Франциск, съобщихат от пресцентъра на "България без цензура".

Николай Бареков е обявил, че на срещата на българската делегация в сряда в Страсбург, която е по инициатива на Мария Габриел, ще поиска всички политически семейства в Европа, в които участват български партии - консерватори, либерали, социалисти и десни, да излязат с обща декларация, с която да се разграничат от „расисткия скандал, предизвикан от Патриотичния фронт".

"Като европейски и български политик изпитвам срам и съм унизен от този скандал, който беляза втората седмица на кабинета "Борисов". Възмутително е да се афишираш като български патриот и да следваш заветите на Васил Левски, поне на приказки, а в същото време да искаш да бъде отстранен един човек от пост, само защото не носи българско име. Пред закона българи и турци трябва да сме равни", смята евродепутатът.