Социалисти се страхуват от лидерски пост
Социалисти се страхуват от лидерски пост / Дарик - Благоевград, архив
Червени младежи се страхуват от лидерски пост
76513
Червени младежи се страхуват от лидерски пост
  • Червени младежи се страхуват от лидерски пост

Христо Дунгьов е преизбран на председателския пост в общинската структура на БСП в Белица.

Изборът стана на проведена отчетно-изборна конференция, съобщи в Благоевград депутатът Кристиан Вигенин днес.

"Дунгьов имаше голямо желание да предаде щафетата на по-младите си колеги. Оказва се обаче, че младежите социалисти в Белица имат притеснения за работните си места, ако оглавят организацията на БСП. Променен е обаче ръководният състав на пратията, в съвета влязоха доста млади хора", каза Вигенин. 

На 14 декември ще бъде проведена конференция и в Сандански, където също ще има избор на председател. Според Вигенин е тревожно, че в такъв голям град като Сандански, социалистите имат само един общински съветник. Ще бъде посетено всяко едно събрание и всяко едно село за подобряване на работата на червените, като вече погледът е насочен и към местните избори.

По време на седмичния си брифинг депутатът Кристиан Вигенин коментира промените в правилника на Народното събрание.

„За нас са странни предложенията за тестване за наркотици на депутатите. Въвежда се и финансова санкиция за обида на министри по време на заседание в парламента”, каза Вигенин.

БСП внесе законопроект за въвеждане на строги мерки срещу незаконната сеч. Предвижда се да се монтират мобилни устройства в колите, които превозват дървесина.

"За актуализацията на бюджета ние сме категорични, че вкарването на страната в свръхдефицит е вредно и може да бъде избегнато. Не е необходимо да се взима толкова висок външен дълг за покриване на дефицитите. Дългът ще стигне до 28 млрд. лв. или 28 процента от Брутния вътрешен продукт и това добива тревожни стойности за страна като България, която до преди година-две бе пример за финансова и фискална дисциплина. Това дава сериозен негативен сигнал навън и създава предпоставки за съмнения за финансовата стабилност на страната", коментира благоевградският депутат Кристиан Вигенин.

Чуйте още в звуковия файл