Крисия на училище, докато гласуват поредната й награда
Крисия на училище, докато гласуват поредната й награда / Радка Минчева
Крисия на училище, докато гласуват поредната й награда
76550
Крисия на училище, докато гласуват поредната й награда
  • Крисия на училище, докато гласуват поредната й награда

С пълно единодушие съветниците от Разград гласуваха поредната награда за 10-годишната си съгражданка Крисия Тодорова.

Призьорката от Детската Евровизия е най-малкият носител на „Златния Пегас“, който се връчва за постижения в областта на изкуствата в конкретна година от 24 май до 24 май. Именно в Деня на българската просвета и култура и славянската писменост се връчва призът. Съветниците от Разград обаче решиха да покажат актуално уважението си и гласуваха днес Крисия да получи наградата. По традиция номинираните за тази и за всички останали награди на община Разград присъстват на сесиите на Общинския съвет. Крисия обаче не дойде на сесия, тъй като по същото време бе на училище. Малката певица вече изпусна доста часове покрай подготовката и участието си в конкурса и родителите й предпочели да не пропуска часове, училището е важно за нея – обясни нейната учителка по вокално пеене Свилена Дечева. Тя прие кошницата с цветя за Крисия от председателя на Общинския съвет Милена Цанева заедно с пожеланията за още успехи за „ангелогласния славей на Разград“, както Цанева я нарече.

Самата Свилена Дечева също бе одобрена от местните парламентаристи за носител на друга награда – „Никола Икономов“, тя се дава на дейци на културата и образованието с принос за популяризирането и развитието на културния живот на Разградския край.

От името на възпитаничката си и от свое име Свилена Дечева благодари на съветниците за признанието и обяви, че българската призьорка от Детската Евровизия съзнава, че освен уважение наградите, които получава, са и задача за повече труд и още повече успехи.

Дечева благодари на съветниците и заради това, че са запазили във времето финансирания от общинския бюджет Център за работа с деца в Разград. Допълни, че се надява да продължат да помагат и да дават възможност на педагозите и децата да работят. Само моите певци през тази година са донесли 43 награди на Разград, и всеки път, като чуем за успех на дете от Разград, независимо дали от ЦРД, Музикалната школа или УСШ, трябва да се радваме на нашите деца, защото това означава, че за нашия град има надежда – завърши Дечева.