Симеонов: Не чакайте да съборим това крехко правителство в началото на зимата
Симеонов: Не чакайте да съборим това крехко правителство в началото на зимата / снимка: БГНЕС
Симеонов: Не чакайте да съборим това крехко правителство в началото на зимата
76559
Симеонов: Не чакайте да съборим това крехко правителство в началото на зимата
  • Симеонов: Не чакайте да съборим това крехко правителство в началото на зимата

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира в кулоарите на парламента, че нямат за цел да свалят "крехкото" правителство. Напрежението дойде след като патротите поискаха Орхан Исмаилов да не бъде зам.-министър на отбрана, но премиерът Бойко Борисов няма намерение да се съобрази с ултиматума.

"Трябва да получим отговор от господин Борисов по някои от начините - било лично, било чрез някой негов представител, а не чрез пресата. Ние не сме поставяли нашите искания чрез пресата. Ние отидохме лично в неговия кабинет с Каракачанов и говорихме с него и Цветанов", каза Симеонов.

При срещата си тогава патриотите са подчертали, че искането за отстраняване на зам. военния министър Орхан Исмаилов не трябва да се приема като атака срещу човек от друг етнос. "Ние имаме претенции срещу участието на един човек, чиято кариера е партийна, цялата е разработена от ДПС, който по никакъв начин няма качествата за местата, които е заемал и е явно политическо назначение, този човек да има достъп до сериозна информация, до икономически механизми в Министерство на отбраната. Смятаме, че това е в противоречие с националните интереси", каза Симеонов.

Той увери, че именно изложените от него са причините, поради които от ПФ искат отстраняването на Исмаилов.

Симеонов посочи и "етапи" от кариерното развитие на Орхан Исмаилов: "Явно, че този човек е движен през цялото време на неговото развитие. През 2003 година ще го вземат от Велико Търново и ще го сложат в София зам.-председател на една секретна комисия. Ама кой ги вярва тези работи, че това става в резултат на лични качества? Кой управляваше през 2003 година? НДСВ и ДПС. Вторият етап от неговото развитие, когато го прехвърлят в комисията по досиетата, е през 2007 година. Кой управляваше тогава? Тройната коалиция, която се дирижираше пак от ДПС", каза Симеонов.

Съпредседателят на ПФ беше категоричен, че от формацията няма да "тръгнат първосигнално да събарят едно крехко правителство, което едвам е закрепено в началото на зимата".