Зрелищен грабеж близо до прочутия булевард Шан-з-Елизе в Париж
Зрелищен грабеж близо до прочутия булевард Шан-з-Елизе в Париж / БГНЕС, архив

Двама мъже извършиха зрелищен въоръжен грабеж в бижутерския магазин "Картие" близо до прочутия булевард "Шан-з-Елизе", предаде Франс прес.

Мъжете откраднали пръстени и часовници с диаманти от магазина. Нападателите били въоръжени с автомат Калашников и пистолет, но действали непрофесионално, според намиращите се в магазина персонал и клиенти.

Нападателите накарали десетината служители на магазина и тримата клиенти да легнат на пода. После поискали от управителката да отвори витрините с бижута и започнали да пълнят торба с тях. Тогава на мястото се появила полицията и нападателите избягали със скутер. Полицаите не посмели да стрелят, за да не наранят някои от минувачите. Те се впуснали в преследване на обирджиите, които в крайна сметка се укрили във фризьорски салон в квартала Монпарнас от другата страна на река Сена и взели собственика за заложник. На мястото били извикани полицейски подкрепления.

Стотина полицаи обкръжили салона, над него започнал да прелита и хеликоптер. Започнали преговори с обирджиите и накрая те приели да предадат заложника жив и здрав и се предали. Плячката била върната на бижутерския магазин.

Източник: БТА