Лудогорец на поправителен срещу легендарния Ливърпул
Лудогорец на поправителен срещу легендарния Ливърпул / Gong.bg

Българският шампион Лудогорец посреща легендарния английски Ливърпул в нов голям мач на националния стадион „Васил Левски“. Двубоят от груповата фаза на Шампионската лига е от 21.45 часа, може да се гледа по btv Aktion.

Страхотна драма лиши Лудогорец от поне точка в първия мач между двата тима този сезон на „Анфийлд“, след като англичаните победиха с гол от дузпа в последните секунди на срещата. Българският тим загуби с 1:2 в гостуването си, като Дани Абало бе изравнил в 90-ата минута, след като Балогели бе открил за 1:0. Вратарят Борян обаче направи нарушение, което доведе до дупза и така Лудогорец се прости с надеждите за хикс.

Българският шампион и Ливърпул имат по три точки до момента в група В на Шампионската лига, като победа в предстоящия мач ще запази шансовете за второто място в красирането, на което в момента е Базел.

Официалният сайт на УЕФА вече припомни, че до преди мача с Лудогорец, последната среща на Ливърпул с български съперник е през сезон 2005/06 над ЦСКА в София с 3:1.

„Всеки един футболист мечтае за мачове като утрешния. Играеш срещу най-добрите футболисти на другите отбори и нашият тим винаги очаква с нетърпение тези срещи. Уважаваме Ливърпул, но със сигурност не изпитваме страх“, заяви капитанът на разградчани Светослав Дяков, а треньорът Георги Дерменджиев добави: „Ще излезем, за да направим хубав мач.“

Една от въпросителните, които вълнуват феновете преди срещата е, дали колебливият в последно време Ливърпул може да се справи още веднъж с българското препятствие в Шампионската лига.

„Уважаваме Лудогорец. Мачът в Англия беше много тежък. Мачът с Лудогорец е мач като всички останали. Те изненадаха много хора с доброто си представяне в групата“, сподели мениджърът Брендън Роджърс в навечерието на двубоя, а много коментирано е и бъдещето му начело на Ливърпул при евентуална грешна стъпка в София.

 

В другия двубой от група В Базел посреща Реал Мадрид в Швейцария също от 21.45 часа.