Каракачанов: Нямаме полезен ход, освен оттегляне на подкрепата за кабинета
Каракачанов: Нямаме полезен ход, освен оттегляне на подкрепата за кабинета / снимка: БГНЕС, архив

„Нямаме друг полезен ход, освен оттегляне на подкрепата за правителството".

С тези думи съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира пред журналисти в Народното събрание новината, че за областен управител на София град е назначен зам.-председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) Веселин Пенев, предаде БГНЕС.

Каракачанов и Валери Симеонов се срещнаха в парламента с министъра на отбраната Николай Ненчев, като трябваше да обсъдят назначението на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Според ПФ „той е кандидатура лично на председателя на НПСД Корман Исмаилов, има връзка с чужди служби и е опасен за националната сигурност".

От медиите Каракачанов научи за назначението на Пенев за областен управител и обяви, че "това допълнително влошава нещата". Единственият полезен ход за ПФ изглежда оттегляне на подкрепата, ако това назначение наистина е факт, призна Каракачанов. Такова решение обаче може да бъде взето единствено от политическия съвет на коалицията, който ще се събере в началото на следващата седмица, каза той. "Това е поредната неприятна новина", каза Каракачанов в отговор на журналистически въпроси, свързани с Веселин Пенев.

„Ако при първия случай нещата не са били ясни и е станало в бързината, то след разговорите преди една седмица да се назначава зам.-председател на тази партия за областен управител на София, това доста усложнява нещата", заяви лидерът на ВМРО.