Мая Манолова може да напусне  ръководните органи на БСП
Мая Манолова може да напусне ръководните органи на БСП / снимка: БГНЕС, архив

Депутатът от „БСП лява България" Мая Манолова заяви пред журналисти в парламента, че тя е последният човек, който ще отиде в друга формация, ще прави друга формация или ще работи срещу БСП.

„В БСП няма разцепление. Аз съм последният човек, който ще тръгне да цепи БСП, но процесите, които се случват трайно, не ме удовлетворяват. Единственото, което бих си позволила да направя, е да изляза от ръководните органи на партията, но винаги - до последния си момент, ще бъда социалист", категорична бе Манолова, цитирана от агенция "Фокус".

„БСП е направила и е дала много и на мен, и на останалите лица, които виждате в парламента и на трибуни в различни форуми, затова някой от нас да продължава процесите на разцепление в БСП", допълни тя. Мая Манолова заяви, че за нея БСП е кауза, а не средство за препитание или начин за социално издигане.

Във връзка с това, че „БСП лява България" много дълго определя състава и членовете на парламентарните комисии, които предлага, Манолова заяви: „Крайно време е вече БСП да се върне към демократичните процедури и всички позиции да стават чрез гласуване в парламентарната група по възможност чрез тайно гласуване, както се случи и сега. Нормална, демократична процедура, нищо повече".