Бой между третокласници в училище взриви интернет
Бой между третокласници в училище взриви интернет / screenshot/YouTube

Над 6-минутно видео с детски бой в класна стая се разпространява в мрежата, пише Marica.bg. Потресаващата сцена на боя е в училище „Св. Св. Кирил и Методий” в пловдивското село Войводиново.

Хлапета от 3-4 клас използват, че учителката е излязла и започват зверски бой, а „операторът”, който снима клипа насърчава по-силното момче с „Убий го, убий го”. От коментара се разбира, че едното дете е Димитър, а другото Милко.

По-силният буквално разнася по-слабичкия из цялата стая, а останалите деца реват като агитка и насърчават. Появява се момиче, което също нахъсва двамата в схватката. Има подмятания, псувни. Има и втори „оператор” с джиесем.

Накрая по-слабичкото дете изпада в истерия, след като и друго момче се включва в насилието. Нападателите притискат детето и се опитват да го задушат.

Клипът свършва в момент, когато се поява учителка и затваря вратата на класната стая.

Не знам за такъв инцидент в училището ни, но лично ще се запозная със записа и ще поискам проверка от директорката на училището, коментира пред пловдивската медия кметът на Войводиново Анастас Димитров, цитиран от БЛИЦ.