Валя Бонева остава начело на местните социалисти
Валя Бонева остава начело на местните социалисти / Dariknews.bg

Със 122 гласа Валя Бонева бе избрана да ръководи Общинския съвет на БСП в Стара Загора. След нея се наредиха д-р Мариус Кирков, получил 34 гласа от делегатите на 47-та конференция и Иван Митров, подкрепен едва от шестима. 9 от 12-те номинирани за председател на организацията си направиха самоотводи.

Привличането на все повече млади хора в организацията, е сред оснвните задачи, които си поставя Валя Бонева. "Ще работим интензивно за това както и БСП да бъде партията, която те да припознаят като изразител на своите интереси. По време на конференцията бяха казани добри думи за досегашната ми дейност, но аз си давам ясна сметка за огромната работа, която ни предстои" коментира лидерът на местните социалисти.

Задоволство от избора на Валя Бонева изрази и зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев. По думите му Бонева вдъхва така необходимото за организацията доверие и спокойствие. "Занапред е важно да върнем доверието на хората, да работим в посока обединение, особено след загубата ни на последните избори. Нашата цел ще бъде да спечелим изборите за местна власт", посочи Стойнев. Според него от Стара Загора може да започне новият път на социалистите, който включва привличане на разочарованите от лявата идея, възвръщане самочувствието на столетницата и постигането на по-добри резултати.

Като очакван определи избора на Валя Бонева за общински лидер на социалистите и депутатът Георги Гьоков. Причината според него е добрата й досегашна работа на този пост.

47-та отчетно-изборна конференция избра и нов Общински съвет, в който с над 85 гласа подкрепа от делегатите влизат Георги Гьоков, д-р М. Кирков, д-р Стефан Шишков, Борис Боричев, Валя Бонева, Иван Върляков и Климент Пенчев.