БСП не се самоизяжда, твърди Мая Манолова
БСП не се самоизяжда, твърди Мая Манолова / снимка: БГНЕС

Започват оздравителни процеси в БСП. Това обяви в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия депутатът от „БСП - лява България" Мая Манолова.

По думите й БСП има право да предприеме своите реформи, като първо ги обсъди вътре в партията, а след това и публично. „Не се самоизяждаме. С колегите готвим алтернативна стратегия за промяна в БСП, която ще представим в началото на следващата година", аргументира се тя.

Попитана дали има кръг Мая Манолова тя отговори, че такъв кръг няма. „Не съм част от никой кръг, нито на Сергей Станишев, нито на Михаил Миков. Аз съм социалист и цялото ми поведение е подчинено на това БСП да бъде силна партия. Имаме нужда от промени в публичното поведение, организационните структури и идеите", добави Манолова.

Депутатът от опозицията подчерта, че острите им критики към управляващите тепърва предстоят. „Идната седмица ще направим своето предложение как да се развива страната през следващата година и тогава ще предизвикаме и повече интерес от страна на медиите", каза Мая Манолова.

Относно изказването на здравния министър, че линейки не трябва да влизат в ромските махали, докато не се гарантира сигурността на лекарите, и попитана дали и те ще искат оставката му, както това направиха от ДПС, Манолова отговори, че министър Москов се е извинил за непремереното си изказване, но е въпрос на личен избор дали ще подаде оставка. „В европейските страни правят така", каза още Манолова.

Според нея е нормално лекарите от Спешната помощ да реагират емоционално, но не е нормално министърът да реагира по този начин. „Той се държи в стил ранния Бойко Борисов", даде пример тя.

„Знам, че има липса на лекари, заплащането е ниско. Според мен е по-важно не подкрепата за министъра, а да се види какво е направил след 6 месеца или една година", смята Манолова.

По думите й в бюджета няма нито едно предложение за реформи. „Така е и в бюджета на държавата, който обрича хората на бедност. Засега правителството само приказва", категорична беше тя.

Източник: Novanews.bg