Миков: Несериозно е да се представя реформата като оставки
Миков: Несериозно е да се представя реформата като оставки / снимки: БГНЕС
Миков: Несериозно да се представя реформата като оставки
77017
Миков: Несериозно да се представя реформата като оставки
  • Миков: Несериозно да се представя реформата като оставки

Лидерът на БСП Михаил Миков видя политически сметки в искането за оставка на управляващия съдебната система орган - Висш съдебен съвет. По думите му оставките няма решат въпроса за съдебна реформа.

Миналата седмица депутатът на Реформаторския блок - Радан Кънев, поиска ВСС да подаде оставка. Днес сутринта Мая Манолова от БСП посочи, че левицата би подкрепила съдебна реформа и призова министър Христо Иванов да внесе стратегията в парламента.

Председателят на БСП Михаил Миков посочи, че искането на оставки няма да реши проблемите в съдебната система.

„Тази работа с оставките върви по повод на БНБ, по повод на други, на трети. Несериозно да се представя реформата като оставки. То у нас стана модерно всеки на всеки да иска оставката.      Постоянно се чуват периодически по-силно или по-слабо медийно озвучени възгласи за оставката на един или друг и се оказва, че след няколко години пак започват приказки за оставки”, посочи лидерът на БСП.

Съдебната реформа е нещо доста по-сериозно. Ако става въпрос за някакви политически сметки, за доминиране във ВСС, ние в тази работа няма да участваме”,каза още Миков.

Днес оперативното ръководство на БСП обсъди и проектобюджета за 2015 г.

Корнелия Нинова заяви, че левицата ще настоява за криминализиране на укриването на осигуровки, вдигане на минималната работна заплата, а детските надбавки да станат от 35 на 50 лв. Освен това БСП иска и замразяване на стажа и възрастта на пенсиониране.

Миков Несериозно е да се представя реформата като оставки
netinfo

По въпроса за възможността за прехвърляне на пенсионните осигуровки от частните дружества в държавния Национален осигурителен институт Михаил Миков заяви:

„Това всичкото са относително загадъчни за нас неща, доколкото това, което е внесено, е само един малък елемент. Надяваме се, че тези дни тези, които ги гласуват тези работи, които ги внасят, ще дадат достатъчно убедителни отговори на вашите и нашите въпроси. Нямаме чак пророчески способности и по телепатия да сме наясно как си го представят управляващите”.