Представители на 9 спорта – с награди от областния управител на Разград
Представители на 9 спорта – с награди от областния управител на Разград / netinfo

Представители на девет спорта получиха отличия за постиженията си през 2014 г. от областния управител на Разград Петър Василев. С най-много призове си тръгнаха представителите на клубовете по борба от лудогорските общини, както и председателя на Съвета на директорите на „Лудогорец” Теменуга Газдова.

Газдова прие от името на клуба три купи – за спортист №1 на област Разград – капитана на „Лудогорец” Светослав Дяков, за треньор на годината Георги Дерменджиев и за отбор на година. Тя извини футболистите, че не присъстват на церемонията, тъй като вече са в заслужена почивка около Коледа и Нова година.

Втори в десетката е колоездачът Мирослав Минчев – с два първи места на държавни първенства и национален рекордьор в дисциплината 1000 м. На трето място комисия от представители на седемте общини, спортни деятели и журналисти, постави Ахмед Нежмидин от клуба по борба „Кубадън”-Лозница, който има две първи места от международни турнири, второ място на държавно първенство и пето на Европейско за кадети. В десетката са включени още: Стефка Серафимова – борба, Лозница; Михаил Младенов – лека атлетика, Разград; Ивайло Енчев – шахмат, Разград; Динчер Алиев – вдигане на тежести, Исперих; Нурай Зюлкюф – конен спорт, село Севар, община Лозница, Николай Станчев – колоездене, Разград.

За най-перспективен млад състезател бе обявена 11-годишната Габриела Цонева от Разград. Тя е с първо място на държавно първенство по бадминтон в смесени двойки и втори места сингъл и двойки.

Областният управител Петър Василев награди и двама спортисти-ветерани за дългогодишната им работа и заслуги в спорта – трикратния световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб и републиканския шампион по културизъм над 50 години Касим Матини.

За проявено високо спортно майсторство поощрителни награди получиха двама млади борци: Мехмед Мехмед от клуб „Агросем”-село Острово и Исмет Делимустафа – клуб „Спартак”-Цар Калоян.

Здраве, късмет и нови спортни успехи пожела на спортистите от Лудогорието областният управител Петър Василев. Той им гарантира, че в негово лице винаги ще намерят поддръжник на спорта. От няколко години Василев е председател на клуб „Бадминтон”-Разград.

Стилен коктейл в залата за пресконференции очакваше призьорите от десетката на област Разград.