Малката Анна-Мария почти победи страшното си заболяване
Малката Анна-Мария почти победи страшното си заболяване / netinfo

След една година на тежка битка срещу зловещото заболяване „Сарком на Юинг” малката Анна-Мария е вече в ремисия.

За това време 14 год. момиче премина през ада на 14 химиотерапии и радиотерапии, както и на множество други мъчителни процедури.

За лечението на Ани бяха събрани с усилията на семейството и, съучениците и и абсолютно непознати хора общо 51 000 000 евро. Повечето от тях вече са изразходвани, а по сметката на малката и много храбра пациентка са останали около 7 500 евро.

Родителите на Анна –Мария призоваха за помощ и съдействие преди последната стъпка, вливане на стволови клетки.

За тази процедура са нужни 37 000 евро, ако операцията бъде извършена в Белгия или 50 000 евро за операция в специализирана клиника в Истанбул.

В момента Анна-Мария е на инвалидна количка, защото отстранения тумор в гръбначния и стълб е предизвикал парализиране. Момичето посещава курс по рехабилитация и вече извършва движения с краката си, макар и трудно.

Родителите и се надяват изследванията от ядрено-магнитния резонанс да потвърдят заличаването на тумора и спиране на активните огнища на болестта.

Подробности за различните варианти, с които можете да помогнете, бихте могли да откриете на фейсбук страницата „Живот за Анна-Мария”