Тъщата на „младия меринджей”: Симеонов е прав, ромите ядат, пият и ги мързи
Тъщата на „младия меринджей”: Симеонов е прав, ромите ядат, пият и ги мързи / снимка: Нова телевизия

Депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев коментира в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия вчерашните думи на лидера на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който определи ромите като "озверели човекоподобни", чиито деца "си играят с прасетата на улицата".

„Трибуната на Народното събрание е сакрална и не може от нея да се говори така. Не може да наричаш цял един етнос с генерализирани квалификации. Бях на три метра от него. Виждах с каква наслада и облекчение говори, и какъв душевен катарзис изживява, докато говори за целия етнос", заяви Кържалиев.

„Не може да се скрие, особено от опитни политици, а и от обществото, че думите на този човек са продукт на ксенофобски изстъпления. Той иска да маргинализира цял един етнос", допълни депутатът, като допълни, че няма такова понятие като „етническа престъпност".

В същото време той изрази съчувствие към възрастните хора, които всеки ден стават жертви на битова престъпност.

Катя Иванова, тъщата на "младия меринджей" също се включи в дебата за вчерашното изявление. Изненадващо тя подкрепи думите на Валери Симеонов.

"Той е прав. Изобщо не греши. Ромите получават помощи, ядат, пият, мързи ги. Те са още по-мързеливи от българите", категорична беше Катя.

„Само боят ще ги оправи", допълни нейният съпруг.

Източник: NovaNews.bg