Изплащат допълните средства за целевата помощ за отопление
Изплащат допълните средства за целевата помощ за отопление / Дарик Сливен, архив

Започна доплащането на увеличения размер на целевите помощи за отопление, съобщи за Дарик директорът на дирекция „Социално подпомагане" - Сливен Тотка Костова. Приет е нов размер на целевата помощ за отопление за сезон 2014-2015 г. Той е завишен от 65, 72 лв. на месец на 72, 20 лв. Така всеки одобрен за помощ ще получи с 32,40 лв. повече за 5-те зимни месеца. Разликата ще бъде преведена по банков път или в Български пощи в зависимост от желанието на лицата.

Разликата до новия месечен размер за месеците ноември и  декември, която е в размер на 12,96 лв, вече е начислена и преведена по сметките на всички правоимащи лица или семейства, информира Костова.

В Сливен на 24 декември дежурен ще е клонът на Български пощи  на ул. "Асеновска" №1, на 27 декември на бул. "Братя Миладинови" №1, кв. „Дружба“ бл.17 и кв. „Сини камъни“ до бл.25, в Нова Загора дежурен клон ще е на ул. „Петко Енев“ № 4. Дежурен офис, работещ на 31 декември в Сливен ще е на  „Асеновска“ №1. До 31 януари 2015 г. ще се преведат парите за месеците януари, февруари и март.