Бареков оттегля подкрепата си от БДЦ, подаде ръка на Радан Кънев
Бареков оттегля подкрепата си от БДЦ, подаде ръка на Радан Кънев / lap.bg, Мартин Атанасов
Бареков оттегля подкрепата си от БДЦ, подаде ръка на Радан Кънев
77124
Бареков оттегля подкрепата си от БДЦ, подаде ръка на Радан Кънев
  • Бареков оттегля подкрепата си от БДЦ, подаде ръка на Радан Кънев

"Оттеглям подкрепата си от БДЦ".

Това обяви в "Годината на Дарик лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

"Не може хора, които са влезли в парламента с моето име, да гласуват ГДБОП да се върне в ръцене на Цветан Цветанов" и да подкрепят изземването на парите за пенсии на хората. Не оттеглям подкрепата си обаче от депутатите - шестима души, които гласуваха "против" тези предложения. Ще стоя зад тях, докато те са опозиция в този парламент", добави той.

Бареков обясни, че оставя на шестимата депутати от „България без цензура" решението дали да стоят в една група с БДЦ. Според него групата е трябвало да гласува с „въздържал се" за промените в Закона за МВР:

„Изборът между модела „Кой?" и Цветан Цветанов е еднакво отвратителен".

Според Бареков подкрепилите идеята са били под натиск, за да не се казва, че предложението е минало само с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

„Реформаторският блок, който сега се опитва да се изкара като истинска опозция, вчера послужи като параван на срамната коалиция между ГЕРБ и ДПС. Писна ми от маскарада в държавата, който се развива в последните години", каза още Бареков.

По думите му догодина България ще е във финансов колапс и освен че ще са разочаровани от това управлнеие, хората нямало да имат и пенсии:

„Затова приветствам поведението на Радан Кънев и смятам, че той някак си ми подаде ръка, като написа в блога си, че трима от хората на Ковачки са подкрепили пенсионните промени. Подавам ръка на Радан Кънев, ако иска да я приеме", каза още Бареков.

Той беше категоричен, че ще остане в опозиция на правителството на Борисов:

„За мен то е изчерпано. Смятам, че през 2015 г. хора като Радан Кънев и като мен трябва да се организираме и да създадем опозиционен блок, който да заложи в политиката си извършването на тежки реформи и спирането на политическата корупция. Трябва да помислим за нещо, което да е срещу статуквото".