Бареков: ББЦ не стои зад информациите за подкрепа на Закона за МВР и пенсионната реформа
Бареков: ББЦ не стои зад информациите за подкрепа на Закона за МВР и пенсионната реформа / снимка: БГНЕС, архив

"България без цензура" не стои зад информациите за подкрепа на Закона за МВР и пенсионната реформа. Това е заявил лидерът й Николай Бареков, съобщиха от пресцентъра на партията.

Съобщението е по повод на по-ранно съобщение на "Български Демократичен Център" (БДЦ), в което се посочва, че Любен Дилов-син става говорител на парламентарната група на БДЦ, а реформите в МВР и пенсионната политика са "плаха стъпка в правилната посока".

"ББЦ не стои зад тази информация. Ако депутатите, избрани с гласовете на "България без цензура" подкрепят закона за МВР, те трябва да излязат и да го заявят публично. Всеки, който даде гласа си за закона на Цветанов става част от управляващото мнозинство без някой да го е поканил официално. Така ще се нареди да получава трохите от трапезата на четворната коалиция, по подобие на пета колона, на която да се разчита за приемане на най-антинародните, непопулярни и непрестижни закони в това Народно събрание", е заявил Бареков.

Николай Бареков е казал още, че ще оттегли своето присъствие като председател на председателския съвет, в който ББЦ има право на вето за всяко едно решение, което влиза в противоречие с идеологията на партията. Към момента "Български демократичен център" е само наименованието на парламентарната група, която се състои от представители на три партии и един независим народен представител, пишат от ББЦ.