СОУ Вела Благоева получи 18 850 евро за квалификация на учители
СОУ Вела Благоева получи 18 850 евро за квалификация на учители / netinfo

СОУ „Вела Благоева“ във В. Търново подписа договор с Центъра за развитие на човешките ресурси по новата програма Еразъм+. Стойността на контракта е 18 850 евро. Проектът на търновското училище е за квалификация на учители. Заглавието му е „Разширяване на европейското измерение на образователния процес в СОУ "Вела Благоева" чрез професионално развитие на учителите“. Разработен е през месец март. Експертите на Центъра за развитие на човешките ресурси го оцениха с 95,5 точки от 100 възможни.

През месец декември, след постъпване на средства по програмата, СОУ „Вела Благоева“ стана първото училище в областта, одобрено по дейността „Образователна мобилност за граждани“ на Еразъм+. Общо 27 училища в България ще работят в същото направление.
Проектът предвижда 8 квалификационни курса с продължителност от 7 до 12 дни в обучителни центрове в европейски държави. Един от тях ще бъде проведен в столицата на Исландия Рейкявик. Три квалификационни курса ще бъдат в Испания и четири във Великобритания. Темите са свързани с намаляването на ранното напускане на училище, социалното многообразие, езикова методология и енергизираща психология. Координатор на проекта е главен учител Розалия Димкова.