В.Антонов не изключва и крайни мерки при липса на разбиране за спрените влакове
В.Антонов не изключва и крайни мерки при липса на разбиране за спрените влакове / dariknews.archive

2015 г. ще е година в която социалистическата партия ще бъде непреодолима опозиция по всички въпроси, с които се посяга на джоба на българина и се отнемат работни места", каза на среща с журналисти депутатът от БСП в 43-то Народно събрание Васил Антонов.

Той коментира, че плевенският регион е потърпевш от спирането от 12 януари на 38 пътнически влака в страната като посочи спирането на линиите Червен бряг - Плевен - Каспичан и Плевен - Враца - Плевен.

„Със спирането на тези влакове се отнема възможността на работещите да се придвижват до работните си места в областния център и обратно и сме озадачени от коментара, че това са нерентабилни превози", каза Антонов. Той заяви, че БСП ще окаже пълно съдействие на организираната подписка в защита на интересите на населението с всички законни средства.

„Първата ни мярка ще е да поискаме среща с министъра на транспорта и да го убедим да бъдат възстановени така необходимите линии", каза Васил Антонов като предупреди, че при неразбиране на проблема не са изключени „и други крайни мерки.

Наред с проблема с жп превозите, народният представител засегна и въпроса с кадровите назначения. "БСП категорично застава срещу извършените в региона кадрови промени на политическа основа. За чистката, която върви, ще търсим отговорите от съответните министерства, за да защитим кадрите си", заяви той.

Антонов посочи два основни сектора - горското стопанство и структурите на ВиК като примет за политически уволнения.
"Предишното правителство назначи за директор на Горското стопанство в Плевен инж. Иван Мариновски. Той обаче е освободен сега от този пост, въпреки че при назначението му предприятието беше със 150 000 лв. загуби, а при освобождаването му го оставя с печалба от 200 000 лв. За това, кое наложи тази промяна, ще търсим отговора и в Министерството на земеделието".

Според Антонов, политическа чистка върви и в структурите на ВиК в областта. Пример за това е инж. Тодор Иванов, който вече работи като инкасатор в Дружеството в Червен бряг и то в Пети квартал на града.
Това се случва въпреки високия му образователен ценз за тази работа и факта, че преди това е заемал редица отговорни постове в различни звена.

Във ВиК в Червен бряг чистката е пълна, каза Антонов и допълни, че ситуацията е подобна и в общините Левски и Долна Митрополия, такива случаи има в Белене. Във ВиК - Плевен пък, от зам.-директорския пост е освободен Александър Печеняков, припомни Васил Антонов.

В пресконференцията участваха областният председател на БСП - Плевен Мирослав Михайлов и областният координатор на Младежкото обединение в БСП Стефан Бурджев.