Община Сопот с втора глоба, кметът отрича
Община Сопот с втора глоба, кметът отрича / снимка: dariknews.bg
Община Сопот с втора глоба, кметът отрича
77494
Община Сопот с втора глоба, кметът отрича
Община Сопот с втора глоба, кметът отрича
  • Община Сопот с втора глоба, кметът отрича
  • Община Сопот с втора глоба, кметът отрича

Втора санкция в размер на близо 1,3 млн. лв е наложена на община Сопот по проекта за модернизация на ВиК-мрежата в града и изграждане на пречиствателна станция за питейна вода. Това съобщиха на пресконференция днес народният представител от БСП Димитър Дъбов и председателят на Общинския съвет на партията в Сопот Деян Дойнов.

Наложената корекция от 5 % е поради незаконосъобразно отстраняване на кандидат, непокриване на изискването да има ключов експерт на фирмата изпълнител, некоректно изискване в обявлението и документацията за участие в процедурата, заяви пред Дарик Деян Дойнов, който е и общински съветник от БСП. По думите му, по време на строителните дейности не се спазват елементарни правила, градът е заприличал на лунен пейзаж, а жителите на общината търпят санкции заради некомпетентното управление на Веселин Личев.

"Няма втора санкция по проекта. Има такова предложение, но общината го оспорва в съда", заяви пред Дарик кметът Личев.

Няма и защо да има наложени корекции, защото цялата процедура за модернизация на ВиК-мрежата е извършена от експерти от Агенцията за обществените поръчки (АОП). Предварително процедурата бе съгласувана с АОП и Комисията за защита на конкуренцията, а след обжалване и ВАС се произнесе, че няма нарушения, допълни кметът.

"Това е предсмъртна агония на БСП - Сопот, които се самоунищожиха и от 12 години само търсят повод да ми искат оставката", заяви още Веселин Личев.