За БСП въпросът за възможните партньорства на местните избори още не е на дневен ред
За БСП въпросът за възможните партньорства на местните избори още не е на дневен ред / снимка: БГНЕС

Въпросът за възможните партньорства на местните избори все още не е на дневен ред, но на първо място ще започнем разговорите с нашите партньори от "БСП лява България". Това каза председателят на БСП Михаил Миков след заседание на партийното ръководство по повод т.нар. протегната ръка от председателя на АБВ Георги Първанов (президент на България от 2002 до 2012 г.).

За нас очевидно става въпрос за декларативно изявление, чиято цел е да създаде допълнителни вътрешни противоречия в БСП, коментира лидерът на социалистите.

Според Миков много трудно биха се постигнали политически партньорства с партия, която участва в дясно управление и най-вече гласува за десни мерки, защото това би било крайно безпринципно.

"Моментът е твърде ранен, за да се говори за коалиции. Разбира се, по никакъв начин не бива да се игнорира "Движение 21", каза още в отговор на въпрос лидерът на БСП.

Относно думите на премиера пред женската организация на ГЕРБ, Михаил Миков коментира, че харесва идеята на Борисов дама да бъде президент на България. Според него обаче има доста време до президентските избори и припряният интерес по тази тема подменя други важни и по-актуални теми.

Относно "засилената външнополитическа активност" у нас в последната седмица, Миков коментира, че очевидно става въпрос за "наградно посещение" в България на държавния секретар на САЩ по повод спирането на трите големи инфраструктурни проекта.