Мъжът и детето, открити мъртви край Равда, не са убити
Мъжът и детето, открити мъртви край Равда, не са убити / снимка: Dariknews.bg, архив

44-годишен мъж от плевенско село и 11-годишно момче от София бяха открити мъртви тази сутрин в изоставена база в землището на Равда. След първоначалните заключения от аутопсията съдебните медици са категорични, че не се касае за умишлено умъртвяване. Мъжът и детето са били бездомници, живеещи от месец в сградата на бившия софийски лагер до селището.

Отравяне с развалена храна или алкохол са най-вероятните причини за двойната смърт край Равда. Полицията в Несебър разкри самоличността на открития мъртъв 44-годишен мъж. Исмет Юсниев е от плевенското село Борислав и е водил скитнически начин на живот от няколко години. Той, както и 11-годишният Божидар от София са починали в нощта на 27 срещу 28 януари. Те са обитавали стая в изоставената сграда на Софийския лагер. Базата се намира в землището на Равда. За трагедията е съобщила в полицията тази сутрин 39-годишната майка на детето, която е живеела на семейни начала с Исмет.

По думите й на 27 януари вечерта тримата са легнали да спят в стая на третия етаж в базата. На сутринта, когато се е събудила, е забелязала, че детето и мъжът й не дават признаци на живот, за което алармирала живеещи в близост двама души, също клошари.

След извършена аутопсия по категоричен начин е констатирано, че смъртта им не е причинена умишлено. Точни данни ще бъдат оповестени едва след седмица, когато приключат назначените от съдебния медик експертизи.

Други новини от Бургас