Зоокътът в Павликени в топ 50 на непознатите дестинации за 2015 г.
Зоокътът в Павликени в топ 50 на непознатите дестинации за 2015 г. / DarikNews.bg

Зоокътът в Павликени беше определен като едно от 50-те непознати места в България, които трябва да бъдат посетени през 2015 г. Първият пътеводител на сайта за необикновени пътешественици Peika.bg - "50 места, които да посетите в България през 2015 г." излезе в края на миналата година. Екипът е подготвил за читателите си  предизвикателство с 50 идеи за непознати дестинаци в родината. Сред тях са крепости, музейни експозиции, природни забележителности, китни селца високо в планината и др.

Зоокъ т- Павликени е описан като история за грижовността на създателите му. През 1967 г. по време на ловен излет Димитър Янков намира жива сърна, оплетена в мрежите на ловците. Павликенчанинът я спасява и някак неусетно се полагат основите на единствения зоопарк във Великотърновска област. Днес в Зоокът - Павликени се отглеждат над 200 животни от 38 вида.

Издателите припомнят, че зоокътът е отворен всеки ден от 8:00 до 19:00 ч. Входът е свободен, но на изизане всеки посетител може да остави дарение за животните.