Ще произвеждат бира от пречистени отпадъчни води
Ще произвеждат бира от пречистени отпадъчни води / Thinkstock/Getty Images

Американската компания "Клийн уотър сървисис" /Clean Water Services/, специализирана в пречистването на отпадъчни води, планира производството на бира, съобщи Foodbeast. При направата на новия продукт ще бъдат използвани преработени канализационни води, които са преминали тристепенна система на пречистване.

Суровината, тоест получената чиста вода, ще бъде предоставяна на пивоварната компания от Орегон Oregon Brew Crew, която ще се заеме със създаването на алкохолната напитка. Към момента законодателството на щата Орегон разрешава преработените отпадъчни води да бъдат използвани за напояване и за промишлени цели. Марк Джокърс, представител на "Клийн уотър сървисис", разказва, че компанията се опитва да промени отношението на хората към пречистената канализационна вода, да способства за решаването на екологични проблеми. А дискусия може да се води най-добре на халба бира.

Готовите напитки ще бъдат пуснати в продажба едва след като местният департамент по здравеопазването даде одобрението си. Очаква се това да стане през април 2015 година.

Източник: БТА