Окръжна прокуратура Сливен повдигна обвинения срещу мъжете, обрали британското семейство
Окръжна прокуратура Сливен повдигна обвинения срещу мъжете, обрали британското семейство / Дарик Сливен

Окръжна прокуратура Сливен повдигна обвинения срещу четиримата мъже, обрали британското семейство в село Биково.

Обвинението е за грабеж при опасен рецидив. Мъжете са задържани за 72 часа, в понеделник предстои внасяне на постояна мярка, съобщи окръжният прокурор Пламен Стефанов.

На 29 януари около 01.00 часа английското семейство е било нападното от четирима, маскирани с дамски чорапогащи мъже, на 24 и 40 години, двама от тях от Нова Загора и двама от Раднево.

Те получили предварителна информация от домашната прислужница на семейството, че през деня в касата е трябвало да има 50 000 лева за операция на мъжа, който е трудно подвижен. След заплаха с нож те са разбрали кода на касата, но не са могли да я отворят, затова я разбили. В нея е имало сумата от 1200 лева. Заедно с парите те задигнали два газови пистолета, златни монети, видео камера, лаптоп, монети от 19 век и други антикварни вещи. Заключили съпрузите, които са на възраст 71 години и напуснали къщата. Изхвърлили антикварните вещи в река, близо до село Радецки.

Съпругата успяла да разбие входната врата и от съседи се обадила на тел. 112.

Задържаните са криминално проявени, осъждани за кражби.

В момента се извършва втори оглед, съдебен лекар освидетелства пострадалите за нанесени  телесни повреди. Мъжът е с прорезни рани в областта на ръката и шята, съобщи директорът на ОД на МВР комисар Чавдар Божурски.