Трима ще представят община Разград на общото събрание на МБАЛ“Св.Иван Рилски“
Трима ще представят община Разград на общото събрание на МБАЛ“Св.Иван Рилски“ / netinfo

Трима общински съветници ще представят община Разград на общото събрание на акционерите на МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград, което ще се проведе на 20 февруари. Това решиха местните парламентаристи днес. Три от политическите сили предложиха свои кандидати и съветниците решиха и тримата да са представители на общината. Номинацията на ГЕРБ е адвокат Цветан Йосифов, на БСП – Кина Дякова, на ДПС – адвокат Нюсрет Салим.

Тримата представители на община Разград получиха още изрично указание да гласуват „въздържал се“ по трите точки от дневния ред на общото събрание: освобождаване на настоящия Съвет на директорите и избор на нов Съвет на директорите на дружеството, определяне на мандата на новоизбрания Съвет на директорите, определяне на възнаграждението на членовете на Съвета на директорите, на които няма да бъде възложено управлението. Такова беше предложението на БСП и ДПС, от ГЕРБ искаха общинските представители да са „за“ предложените решения на общото събрание.

То бе свикано след като в началото на годината министърът на здравеопазването д-р Петър Москов поиска оставката на доскорошния директор д-р Гечо Жеков и назначи за прокурист д-р Марин Керчев. Повод за санкцията бе смъртен случай на осемгодишно момче, на което не е оказана медицинска помощ, а е пренасочено към болница във Варна.

Най-големият акционер в МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград е държавата със 76,68%, община Разград е с 8,88%, останалите общини в областта имат още по-малки дялове.