Баща и син се удавиха в поройна река
Баща и син се удавиха в поройна река / снимка: БГНЕС, архив

9-годишно дете от Илинденци и баща му са били отнесени от река край селото. Двамата се прибирали от празника Трифон Зарезан.

Около 16.40 ч. днес е получено съобщение, че мъж на 47 години и момченце на девет години от с. Илинденци, минавайки през река в  в землището на с. Илинденци, са паднали във водите й. След издирвателни действия е открит най-напред мъжът, който е починал от удавяне, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Благоевград.

По-късно е открито и тялото на детето, което също се е удавило. По информация от полицията починалите са баща и син, а причините за трагичния инцидент се разследват, каза областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Засега няма резултат от издирването на 30-годишна жена, която днес е излязла сутринта да се разхожда с кучето си край градската река в Петрич и оттогава е в неизвестност, съобщи Георги Пармаков, директор на областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Благоевград. Издирвателните действия ще продължат утре, каза той.