Мая Манолова: Владислав Горанов иска да изяде нашата пица
Мая Манолова: Владислав Горанов иска да изяде нашата пица / netinfo

„16 млрд. лева нов дълг означава, че всеки български гражданин ще дължи по 10 000 лева - от бебета до възрастни", каза в „Здравей, България" по Нова телевизия Мая Манолова, депутат от „БСП - Лява България". Днес БСП готви протест пред парламента, докато в сградата се очаква да се обсъжда ратифицирането на договора с четири международни банки за дилърство при поемането на външен дълг за 16 млрд. лв. за периода 2015 - 2017 г.

В парламента обсъждат новия заем от 16 млрд. лева, БСП организира протест

Тя зави, че финансовият министър Владислав Горанов е подписал договори за вземане на тези 16 млрд. лева, а не е дал обяснение как и за какво ще похарчи тези пари. „Не е ясно защо лихвата ще бъде до 10%, не е ясно и как са избрани тези четири банки и каква е тяхната комисионна", заяви Манолова. Според нея тези четири банки не са избрани случайно.

„На фона на Владислав Горанов Симеон Дянков изглежда наистина един симпатичен човек, който ни предлагаше пица, макар и поста. Горанов иска да изяде нашата пица", заяви Мая Манолова.

Относно програмата на ГЕРБ за саниране тя заяви за пореден път, че тя е „национална кампания за купуване на гласове". По думите й този обяд няма да е безплатен, а ще струва 1 млрд. лева.

„Не завиждам на купувачите на гласове", заяви тя и добави, че има информация, че кметовете на ГЕРБ имат данни за санирането месец по-рано.

На въпрос ще спрат ли програмата ако те дойдат на власт Манолова отговори, че ще предложат справедливи критерии. „Нека да бъдат санирани домовете на тези, които имат най-голяма нужда, тези, които пострадаха от наводненията", даде пример тя.

Относно ситуацията в БСП Манолова отговори, че на левицата и е необходима отговорна позиция и смелостта да излезе на площада, когато се налага. „Ако искаме да вдигаме рейтинг трябва да говорим с езика на хората", категорична беше Манолова.

Източник: Novanews.bg