Стойнев организира обучителен тренинг за младежите на БСП в Старозагорско
Стойнев организира обучителен тренинг за младежите на БСП в Старозагорско / Пресцентър

Около 80 млади членове и симпатизанти на БСП от 9 общини на Старозагорска област събра на специален обучителен семинар Драгомир Стойнев. Целта на тренинга бе да мотивира младите и да очертае стратегии в различните общини преди местните избори.

„Трябва да сте екип, да не се делите и да не се занимавате с интриги, да не влизате във вътрешни игри, вие сте хората, които ще вдигнат партията", поиска от групата Стойнев, който пое мястото на водач в Старозагорско, след серия от сътресения в организацията.

Освен, че с младия елит на партията два дни работиха 3 екипа от организационни психолози от Института за социална интерграция, те имаха отделни работни срещи с Кирил Добрев, Костадин Паскалев и социолога Живко Георгиев.

Повече конкретика за работата на терен и по-малко теория сподели бившият вицепремиер и кмет на Благоевград Костадин Паскалев. Добрев, който традиционно работи в сложни за БСП райони като София област и Габрово, и успява да опази потенциала на левите, очерта ефективни тактики за привличане на периферията и на младите и активни хора.

На сбирката присъстваха и областният председател на БСП Васил Самарски и депутатът Георги Гьоков.

„БСП в Старозагорско е в кондиция, атмосферата тук е лакмус за атмосферата в цялата област", заяви на младите Самарски и им каза, че очаква от тях конкретни програми за работа по местни проблеми, които да започнат още през март.

Социологът Живко Георгиев, който е директор „Изследвания" на Галъп подчерта като основен пропуск проспиването на ключови местни теми и активизирането на БСП преди кампания. Според него и най-силните кметове имат „пробойни", които могат да се използват.