Голямото пътуване за празниците започна
Голямото пътуване за празниците започна / снимка: Dariknews.bg, архив

Мобилните камери отново влизат в битката с високите скорости. От март шофьорите отново ще получават глоби за превишена скорост, заснети от радарите в патрулките на КАТ.

Допълнителни екипи на КАТ по най-натоварените пътища в страната още от днес. Голямото пътуване преди националния празник започна. Четвърт милион българи напускат домовете си за почивните дни, обобщава Нова телевизия.

Над 50 000 автомобила се очаква да излязат още тази вечер само от София. Освен тях хиляди ще тръгнат на път с автобус или влак по пътищата на страната. За да не се стигне до задръствания или превишаване на скоростта в трафика – на входовете и изходите на столицата патрулират допълнителни екипи.

От рано сутринта пътят към Банско през прохода „Предела” е атакуван и от стотици почитатели на зимните спортовете. Затова на всеки метър на входа на града дебнат катаджии. В следобедните часове стотици атакуваха и изходите на София.

Катаджиите са на крак и около големите търговски центрове. А при засилен трафик са готови да регулират движението и ръчно. Съвсем скоро контролът се засилва и с радарите на КАТ.

От рано, въоръжени с куфари и сакове, стотици потеглиха на път и от столичната автогара. Повечето са се подсигурили с билети предварително. Транспортните фирми също са готови с допълнителни автобуси.

За Христо почивката е шанс да се види със семейството си. Като студент предпочита по-евтиният вариант - да пътува с влак. За тези като него, които ще пътуват за празниците с влак, са осигурени 9 хиляди допълнителни билета.

За да е по-лесно придвижването по магистралите и големите пътища - от 16 до 20 часа тази вечер е забранено движението на тирове. Ограничения ще има и на 3 март за тежкотоварните автомобили. Голямото пътуване започна.

Източник: Novanews.bg