Любимата на Апостола в Дякон Левски: Положителното е, че се говори за филма
Любимата на Апостола в Дякон Левски: Положителното е, че се говори за филма / снимка: Dariknews.bg

„Имаше много критика около филма и на нея се наблегна повече, което не мисля, че е правилно, но имаше и положителни мнения, тъй като е нормално когато един филм излезе, винаги да има смесени чувства", това заяви по повод нашумелия филм „Дякон Левски" младата актриса Деляна Добрева, която играе голямата любов на Апостола в него.

Според нея основната критика е дошла от хора, които не са гледали филма.

„Трябва да се види филмът и след това да прецениш за себе си, хубаво е да имаш собствено мнение. След това позитивно и негативно мнение е нормално да има, това е художествено произведение. Режисьорът така го е решил и така го е представил, това е неговият образ, с който той иска да докосне българите", обясни актрисата.

Според нея целта на целия екип е била филмът да докосне хората и за него да се говори, а не просто да се появи и след това всички да забравят за него. По думите й целта е изпълнена.

„Смятам, че позитивната страна на тези неща, е, че се стигна до това - в момента всички говорят за филма, всички си припомнят Левски. Това беше идеята на всички - да се говори за филма, а не да остане незабелязан, да се направи някаква мижава прожекция и повече никой да не каже нищо. Но стана - докосна всички, всички знаят за това, цяла България се е вдигнала - дали позитивно или негативно, но и всички говорят за това", допълни още младата актриса.

Цялото интервю с актрисата, изиграла любимата на Апостола, може да чуете на Radio.Dariknews.bg