Погребаха Борис Немцов в московското Троекуровско гробище
Погребаха Борис Немцов в московското Троекуровско гробище / снимки: БГНЕС

Руският опозиционер Борис Немцов, убит в нощта срещу 28 февруари, бе погребан в московското Троекуровското гробище, съобщи ТАСС.

За да го съпроводят в последния му земен път, дойдоха членове на неговото семейство, съпредседателят на партията на Немцов РПР-Парнас Михаил Касянов и много хора, непознаващи лично политика, но уважаващи неговите възгледи. По-рано Немцов бе опят, както повелява православният обичай.

Путин изпрати свой представител за погребението на Немцов

Преди опелото имаше гражданска панихида, на която последно сбогом с Немцов си взеха представители на федералната и регионалните изпълнителни власти, депутати, общественици и правозащитници.

Говорителят на руското следствие Владимир Маркин заяви днес, че по всички версии за убийството на Немцов се водят следствени действия, разпитват се свидетели, иззети са веществени доказателства, прегледан е запис от охранителна камера, назначени са редица съдебни експертизи, сред които - медицински, балистични и др, предаде ТАСС.

Свидетелката по случая, приятелката на Немцов, украинската манекенка Анна Дорицкая е получила разрешение от разследващите да напусне Русия и тя още вчера е пристигнала в Киев, каза адвокатът й Вадим Прохоров, който увери, че клиентката му е взела активно и доброволно участие в следствените дейности и е готова да оказва доброволно допълнително съдействие на разследването, предаде ТАСС.

Погребаха Борис Немцов в московското Троекуровско гробище
netinfo

Източник: БТА