Сбогом, златотърсачки!
Сбогом, златотърсачки! / снимки: Thinkstock/Getty Images

Напоследък любовта се измерва в подарените кубици силикон, в конските сили на предостъпената кола, в броя тагвания в социалните мрежи от Тенерифе, Тайланд и Сейшелските острови, или просто с най-обикновено диамантено колиенце или позлатено телефонче.

Като че ли идеята за истинската любов се разми, тя се материализира в представите на много хора, защото се появи порода момичета-златотърсачки. Те изглеждат страхотно и не правят компромис с това, за разлика от образованието, например, което не е съвсем задължително, поддържат външния си вид безупречен и не могат да излизат с бедни, защото някак си не е в стила им. Тези момичета дори са категоризирани, защото те дотолкова са се утвърдили в пространството, размножават се, превръщат се в тенденция и съвсем естествено се появяват и отделни групи.

Сбогом златотърсачки
netinfo

Видове златотърсачки - отличителни белези и харектеристики

Най-високото ниво е класическата златотърсачка. Тя изглежда страхотно и търси нещо също толкова зашеметяващ и страхотно - банкер, адвокат, доктор, бизнесмен... Иска яхти, дизайнерски чанти и обувки, скъпи бижута, маркови дрехи, най-новите телефони с които да си прави селфи. Естествената й среда е навсякъде, където е скъпо, супер модерно и гъзарско - ресторанти, модерни клубове, готини барове. Тя не се примирява с малко, а с всичко скъпо.

Следващото ниво, малко по-надолу в класацията, е златотърсачката от среден клас или така наречената сребротърсачка. Тя иска някой, който ще промени досегашния й начин на живот, който тя не харесва особено. Този тип момичета просто искат кола, къща двор, куче и деца. Често сребротърсачките не работят. Техният вид не е толкова зашеметителен като на златотърсачките, но и те не са лоши, поддържат сравнително добре. Естествената среда на сребротърсачката е с едно ниво под този на златотърсачката - нея може да срещнете и в джаз клуб или пиано бар.

Сбогом златотърсачки
netinfo

Следващото ниво е бронзотърсачката. Тя не е придирчива. Търси си мъж, който да кара сравнително хубава кола и да я води по скъпарски заведения, ама ако може с програма и някоя известна певица да пее. Отличителните черти са фалшив тен, понякога доста неуспешно постигнат, френски маникюр, няколко номера по-малки дънки и удивително много грим, ама без значение сутрин, обед или вечер. Естествената й среда са всички заведения, които се рекламират по „телевизора".

Идват и най-скромните в класацията, те заради тази си скромност и така са озаглавени. Този тип момичета просто искат да са им платени сметките и да са спокойни за това. Скромната много не познава марките автомобили, а също и ресторантите, баровете и дискотеки, но ако са лъскавки, ги окачествява като готини и значи стават. Скромната обикновено не е кой знае какво, но като се нагласи става кукла. В събота и неделя понякога успява да отиде на фитнес, а пък ако съседката работи в солариума, може да мине някой път след работа. Естествената й среда е в мола, бара или парка.

Сбогом златотърсачки
netinfo

Истински тузар или пишман? Как да го познаем?

Освен видовете златотърсачки, се появиха и съвети как да разпознаем тузара и да не е объркаме, че е някой обикновен мъж с нетолкова възможностите. Важни са въпросите ходи ли по скъпи ресторанти, има ли златна карта, играе ли голф всяка събота, колко често е на почивка в чужбина, купува ли си наистина маркови дрехи, има ли невероятен клас кола... И ако отговорът е да, значи това е човекът.

Изникнаха дори контрасъвети, в които се описва как да разпознаем пишман тузара, за да не се объркаме случайно и да се хванем, където не трябва. Ако той носи маркови дрехи, това не е гаранция, че той е баровец, защото вече има много добре направени ментета. Ако той пътува често, трябва да се провери дали не е с нискобюджетна компания и втора класа, защото тогава също отпада. Не е гаранция, че като ходи по скъпи барове и ресторанти е добра партия, тъй като в този ден може да си е изхарчил цялата заплата, за да я впечатли, а на следващия ден много да го боли главата и да няма възможност да излезе. Тогава също не става.

Сбогом златотърсачки
netinfo

Академия за златотърсачки

Появиха се цели академии, където се учи как да си хванеш богат мъж - как да седиш на бара, какви да са ти маниерите, за да го привлечеш...цели курсове дори. Седиш на бара, гледаш със самочувствие, но си поръчваш само минерална вода, за да дойде ТОЙ и да те почерпи нещо по-солидно, „защото може ли на една минерална цяла вечер"?! Нацупени устенца, леко отегчен вид, секси танци в клуба, походка на пантера и цял списък с баровци.

Сбогом златотърсачки
netinfo

Що е то мъже-златотърсачи?

Говорим основно за жени, но няма да пропуснем да кажем и за мъжете-златотърсачи, които въобще не липсват и обикновено се ориентират към богати и по-възрастни дами. Тези момчета изглеждат страхотно, поддържат се перфектно - кола маска, солариум, прическа, добре поддържана секси брада, ходят на фитнес, обличат се винаги модерно - могат да са метросексуални, лъмбърсексуални, ходят в най-актуалните заведения, имат нови телефони... Но много често биват ползвани само като жигола за няколко вечери и след това са сменяни с нов, също толкова засукан. Малцина са тези, които успяват да се задържат на богатото клонче за дълго.

Е, да, като че ли всичко се промени - мъжете започнаха да си купуват лъскави коли, за да направят впечатление на красивите златотърсачки, а жените се устремиха в това по цял ден да са във фризьорския салон, солариума и козметика, за да впечатлят добре устроените тузари. След това когато се намерят, отиват в най-модерния клуб или ресторант, тагват се по веднъж, снимат си яденето, пишат пост колко са развълнувани, правят страхотен секс и преминават към следващата бройка.

Сбогом златотърсачки
netinfo

Старомодно ли е да си романтичен?

Запитахме се един простичък въпрос - къде остана общуването, старомодното обаждане за здрасти, разходките в парка, гледането в очите, целувките под открито небе... Май позабравихме какво е истинската любов, май е време да си я припомним, защото тя съществува. За да получим най-точния отговор се обърнахме към сексолога-психотерапевт доц. д-р Румен Бостанджиев:

„В миналото и днес има хора, които са по-меркантилно ориентирани. Това е една извечна позиция, която някои жени избират като свой начин на оцеляване и развитие. Този избор в много случаи е драматичен и даже трагичен, защото нито в едната, нито в другата страна може да доведе до някакво трайно щастие. Рано или късно някоя от страните започва да се чувства изиграна. Това е този тип игра, в която се играе на принципа - аз печеля, ти губиш", коментира той.

Равностойност на партньорите и без меркантилност

По думите му успешните отношения предполагат друг тип общуване, в което хората се свързват като равностойни партньори, взаимно се подкрепят с идеята, че колкото повече всеки един от двамата дава във връзката, толкова по-голям е общият ефект и общото благополучие, което могат взаимно да си гарантират. Това обаче няма нищо общо с тази идея жените да гледат на мъжете като спонсори на техния живот, а пък мъжете в замяна да гледат на жените като някакъв консуматив, който могат да си купят, ако имат достатъчно пари.

„Това е опит да се избяга от личната отговорност като тръгнем да обвиняваме нещо извън нас. Винаги е имало подобни модели на поведение и ако човек е избрал тези модели, това си е негова отговорност и той може да се радва или сърди единствено на себе си", каза специалистът.

Сбогом златотърсачки
netinfo

Любовта е заразна

Човек се научава да обича, когато е обичан и в този смисъл колкото повече обич се получава, толкова повече обич ще бъде давана. В основата на любовта е точно тази способност да се свързваме чрез загриженост, чрез чувството за обща принадлежност и посветеност на общото добро и благо, това по думите му е и есенцията на любовта.

„Любовта е заразна. Когато едно дете получава любов, то изгражда от най-ранна възраст усещане, че светът около него е сигурен, по този начин децата учат много по-добре, развиват много повече качества. Тоест любовта е нещо, което има съвсем ясен материален израз. Любовта зарежда нашия организъм с възможност да прояви най-доброто, което носи като потенциал. Във всеки един момент можем да си зададем този въпрос - доколко сме готови да се обърнем с любов към другите хора", допълни д-р Бостанджиев.

Така...стигнахме и до извода:

Не сме идеалисти и сме далеч от мисълта, че без пари може да се живее и да се създаде стабилно семейство! Наясно сме и, че само с любов не можеш да си платиш сметките и да нахраниш семейството. Но ние имаме предвид нещо съвсем друго - наречете ни старомодни или мечтателки, но ние символично казваме „Чао, златотърсачки" и „Здравей, любов"! И не забравяйте, че любовта е заразна - колкото повече давате, толкова повече ще получавате!

Цялата рубрика може да чуете на Radio.DarikNews.bg

Сбогом златотърсачки
netinfo