Кирил Добрев: Павлова да каже кога започват да ремонтират пътя за Крамолин
Кирил Добрев: Павлова да каже кога започват да ремонтират пътя за Крамолин / DarikNews.bg, архив

По време на посещението си в Габрово народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кирил Добрев заяви, че е отправил писмен въпрос към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, според правилника за работа на НС, в който пита дали ще бъде ремонтиран пътят Севлиево - Кормянско - Крамолин и дали има заделени  средства за това в бюджета.

„По време на кампанията няколко пъти минах по тази отсечка. Състоянието й е наистина крайно лошо. Не е ремонтирана повече от 30 г. Цялата настилка е в дупки, разбита, пропаднала е и е в много лошо техническо състояние.

Пътят е единствен за много от населените места в общината в това направление, а също така води и до  „Крушунските водопади” - един от най – посещаваните туристически обекти в региона. Поех ангажимент към  жителите на тези населени места и ще направя всичко по силите си, те да  имат нормален път до общинския център”, категоричен е Кирил Добрев.

В отговор до народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, министър Павлова заявява, че до момента са извършени  необходимите действия за подготовка на проекта, а също и че „отчитайки тежкото състояние на пътя и поради ограничения бюджет на АПИ, през 2015г. се предвижда  да бъдат изпълнени едроплощни кърпежи на пътна настилка”.

Добрев припомни, че въпреки многобройните писма през годините до Агенция "Пътна инфраструктура" и даваните обещания, до момента няма резултат.

За да не се случи така и сега, той ще отправи доуточняващ въпрос към министъра. „Подготвям още едно питане, в чийто отговор очаквам министър Павлова да каже кога точно ще започне ремонтът на въпросния участък и колко точно средства са предвидени за него”, обясни Кирил Добрев.