Таско Ерменков: Кметът Милев е достойна кандидатура за втори мандат
Таско Ерменков: Кметът Милев е достойна кандидатура за втори мандат / Здравка Танева

Кметът на Сливен Кольо Милев е достойна кандидатура за втори мандат на БСП, доколкото съм запознат и той е готов да влезе в тази битка. Това заяви в Сливен депутатът от Коалиция Лява България Таско Ерменков.

Той направи уговорката, че не иска да иззема функциите на местната организация на социалистите, но се надява позицията му да бъде потвърдена и от пленума на общинския съвет на БСП в Сливен.

Таско Ерменков нарече оставката на вътрешния министър Вучков уникално събитие в историята на България - малко след стотния ден на правителството един от ключовите министри, който отговаря за вътрешната сигурност на страната, да подаде оставка.” „Като причина за подадената оставка бе, че правителството не иска да бъдат сменени главния секретар на МВР и председателя на ДАНС, а стана така, че в момента, в който оставката бе приета, ги смениха. И в крайна сметка целта, която си бяха поставили от Реформаторския блок - за смяна на тези двама държавни служители, бе постигната и със смяната на вътрешния министър” – коментира Ерменков.

И допълни: „Нямам нищо против качествата на г-жа Бъчварова като организатори, като мотор, движещ някои действия, знаем, че тя осигури коалиционното споразумение на това правителство, което в момента ни управлява, бе шеф на преговорния екип на ГЕРБ, но все пак дейността на министъра на МВР си има специфика. И в дадения случай ми се струва, че ГЕРБ направиха една много голяма грешка, защото унижиха двама човека – г-н Вучков, заради начина, по който го освободиха, и г-жа Бъчварова, поставяйки я на едно място, за което предварително е ясно, че не е тя човекът, който ще управлява.” Сливенският депутат прогнозира и втора оставка в кабинета, макар да не се ангажира чия ще е, тъй като „някой трябва да понесе негативите от управлението на държавата, за да бъде премиерът винаги в бяло”. Ерменков не изключи и избори две в едно на президентските, включвайки и извънредни парламентарни. Но направи уговорката: „Нека да не забравяме, че в момента на власт са хора, които едва ли отново ще дойдат пак с тази политика, и те ще правят всичко възможно и ще са готови на всякакви компромиси само и само да задържат, грубо казано „кокала в устата си”.